Biyoçeşitlilik, tarım ve gıda = biodiversity, agriculture and food / Biodiversity, agriculture and food editörler: Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Kazim Şahin, Prof. Dr. Sezai Ercişli. - Birinci baskı. - 415, 6 pages : color illustrations, tables, charts, maps ; 27 cm - TÜBA Raporları ; no: 57 .

Includes bibliographical references and index.

Takdim = foreword / Önsöz = preface / İklim değişikliği ve tarımsal biyoçeşitliliğe etkisi = climate change and its impact on agricultural biodiversity / İklim değişikliğinin bitki genetik kaynakları üzerine etkisi = the effect of climate change on plant genetic resources / Tarım alanlarından gelen mikro kirleticiler ve endokrin bozucular = micropollutants and endocrine disruptors from agricultural fields / Hatalı su kullanımı ve biyoçeşitlilik kaybı = improper water use and biodiversity loss / Bilinçsiz gübre kullanımının biyoçeşitlilik üzerine etkisi = the effects of unconscious fertilizer use on biodiversity / Hatalı pestisit kullanımı ve biyoçeşitlilik kaybı = misuse of pesticides and biodiversity loss / Rizosferde biyoçeşitlilik kaybı = biodiversity loss in the rhizosphere / Yaban hayatı ve biyolojik çeşitlilik kaybı = wildlife and loss of biodiversity / Su ürünleri üretimi ve balık biyoçeşitliliğinin değişimi = aquaculture production and change in fish biodiversity / Biyoteknoloji ve biyoçeşitlilik ilişkisi = the relation of biotechnology and biodiversity / Tarımsal üretim, biyoçeşitlilik ve gıda güvenliği = agricultural production, biodiversity and food security / Sürdürülebilir gıda üretiminde biyoçeşitliliğinin rolü = the role of biodiversity in sustainable food production / Biyoçeşitlilik kavramı ekseninde geleneksel ve ekolojik tarım = conventional and ecological agriculture on the axis of biodiversity concept / Geleneksel/yerel tohumlar, GDO ve biyoçeşitlilik = traditional/local seeds, GDO and biodiversity / Biyoçeşitliliğin beslenmeye etkisi = effects of biodiversity on nutrition / Biyoçeşitliliğin sağlık üzerindeki etkileri = effects of biodiversity on health / Bitkilerde biyoçeşitliliğin sağlık üzerindeki etkileri = genetic sources of biodiversity in plants / Tarımsal ürünlerde biyoçeşitliliği koruma stratejileri: uzun süreli depolama için biyoteknolojiden yararlanma = biodiversity conservation strategies in agricultural crops: harnessing biotechnology for long-term storage / Dizin/index. Muzaffer Şeker -- Mehmet Emin Aydın, Kazim Şahin, Sezai Ercişli -- Levent Şaylan -- Gülay Beşirli, Mehmet Cengiz Arslanoğlu, Erdinç Oğur -- Sezai Ercişli -- Üstün Şahin -- Metin Turan, Ayhan Kocaman -- Ramazan Canhilal, Ebubekir Yüksel -- Semra Demir -- Atilla Durmuş -- F. Güler Ekmekçi, M. Altuğ Atalay, Mahir Kanyılmaz -- Hatice Gülen -- Ali Aydın -- Hamit Köksel, Oğuz Acar -- Ramazan Çakmakçı -- Ahmet Balkaya -- Zehra Büyüktuncer Demirel -- Fatma Çelik, Emre Manisalı -- Kamil Haliloğlu -- Ekrem Gürel, Dipul Kumar Biswas, Sarah Jorjani, Nour Alawad, Ömer Can Ünüvar, Mehmet Örgeç, Songül Gürel --

9786256110014

10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4 doi


Tarımsal biyoçeşitlilik
Sürdürülebilir tarım
Besin güvenliği
Biyoçeşitlilik--Türkiye

S494.5.A43 / B59 2024